Grafiklub tanfolyamtár

Előfizetéssel valamennyi itt található tanfolyamot megnézheted, minden segédanyagot letölthetsz. VIP tagság esetén pedig emailen keresztüli konzultációs lehetőséget is kapsz, és részt vehetsz a VIP tagoknak tartott élő online foglalkozásokon, részesülsz a VIP akciókban.

A kínálat folyamatosan bővül. A megvásárolható tanfolyamokból is rengeteg lecke kerül fel erre a felületre.

Piktogramok

Gyorstalpaló

Legfeljebb 15 perc. Megnézni és elkészíteni is.

Ifjúsági

Kamaszoknak, gyerekeknek. Az ifjú alkotók is itt mutatkozhatnak be.

Elszántaknak

Időigényes vagy eszközigényes leckék, esetleg gyakorlat kell hozzá.

Sorozatok

Összetartozó leckék, érdemes egymás után végigcsinálni őket.

vessző, száraz virág
szív száraz virágból, vesszőből

Szív készítése vesszőből és száraz virágból

Papírdísz
papír szív

Anyák napi szívecske papírból

Rajzolás

Frottázs technika, textúrák rajzolása

A frottázs szó a francia "frotter, frottez" szavakból származik, és átdörzsölést jelent. Csodálatos textúrákat hozhatunk létre ezzel a technikával. A különböző textúrákból pedig látványos alkotásokat készíthetünk.

Horgolás

Horgolóiskola – gömb horgolása

Ebben a leckében már egy bonyolultabb horgolás következik, mégpedig a gömb horgolása. Ez a forma nélkülözhetetlen, ha amigurumi figurákat szeretnél készíteni.
A lecke tartalma: Videó (20 perc), letölthető leírás
Alkotó: Fodor Emese

Horgolás
Kör alakú horgolt alátéten pöttyös bögre

Horgolóiskola – kör horgolása

Ebben a leckében a kör horgolását mutatjuk be. Az egyráhajtásos pálcát már ismeritek, itt is szükség lesz rá. Megismerkedtek ebben a leckében továbbá a varázskörrel (ismertebb nevén magic ring), és a hamispálcával.

A lecke tartalma: videó (9 perc), Letölthető leírás és mintarajz
Alkotó: Fodor Emese

Gyertya

Gyertya csillámporba öltöztetése

Hogyan öltöztesd úgy csillámporba a gyertyát, hogy rajta is maradjon? Ha csak úgy rászórjuk a csillámport, az egész lakás csillog villog, de a gyertyáról idővel elfogy. Erre mutatok egy nagyon egyszerű módszert.
A lecke tartalma: videó (6perc)
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Horgolás
fonalak

Horgolóiskola – alapöltések

A horolás újra reneszánszát éli, rengeteg fiatal, sőt gyerek is horgol. Hihetetlen gyorsan lehet fejlődni a horgolásban, néhány hét után már mindenféle amigurumit, sőt akár ruhákat is horgolhatsz. Sorozatunk első részben az alapokat és az alapvető öltésfajtákat mutatjuk be: a kezdőcsomót, a láncszemet, a rövidpálcát, a félpálcát, az egy ráhajtásos pálcát, a két ráhajtásos pálcát és a kúszóöltést.

Ékszerkészítés
gyűrű drótból

Drótból rózsás gyűrű készítése

Ismét egy egyszerű és látványos drótgyűrűt készíthettek el velünk. Pár forintból, és hihetetlen gyorsan elkészíthető ez a szépséges rózsás gyűrű. Biztos sikerélmény.

A lecke tartalma: Videó (7perc)

Alkotó: Fodor Emese

Ékszerkészítés

Gyűrű készítése gyöngyből és drótból

Gyöngyből és drótból gyorsan és egyszerűen készíthetsz nagyon mutatós gyűrűt. Kezdőknek, gyerekeknek is ajánlom ezt a szuper technikát.
A lecke tartalma: videó (8 perc)
Alkotó: Fodor Emese

Rajzolás
különböző színű képregény oldalak

Képregény 15 – Egy valós példa – színezés

Elérkeztünk a sorozat utolsó részéhez. Ha megrajzoltad a képregényedet, el kell döntened, hogy kiszínezed -e vagy inkább vonalkázod, satírozod.Minden képregénynek megvan az egyedi színvilága, vagy árnyékolási technikája, ami alapvetően meghatározza a történeted hangulatát, és azt is, hogy kik fogják szívesen olvasni. A lecke tartalma: videó (11 perc) Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Képreény oldalak

Képregény 14.- Egy valós példa: A képregény megrajzolása

Remek összefoglalása a sorozatnak ez a lecke, mivel miközben megrajzoljuk a képregényt szinte minden téma szóba kerül, amit az elmúlt 13 leckében bemutattunk. A lecke tartalma: videó (20 perc), letölthető, magyarázatokkal ellátott kész képregény. Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Űrautó grafitrajz

Képregény 13.- Egy valós példa: Forgatókönyv és tervezés

Elérkeztünk a sorozat utolsó előtti részéhez. Itt most végigvesszük egy valós példán át a képregény tervezését megrajzolását. Sokat segít majd ez az utolsó két lecke abban, hogy egészben lássátok a folyamatot, és magabiztosan tervezzétek meg a saját képregényeteket.
A lecke tartalma: 3db videó (2, 4 és 10 perc)
Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Űrhajós lebeg a háttérben a földgolyó

Képregény 12 – A távolság érzékeltetése

Szokatlanul sok részből álló lecke. Képregényrajzolásnál nagyon hasznos, ha ismerjük mind az egyszerű, gyors módszereket, mind a perspektíva rajzolás alapjait. A lecke tartalma: 4 db videó: 1 a távolság érzéletetésének módszerei (9 perc), 1 pontos perspektíva (22 perc), 2 pontos oerspektíva (17 perc), 3 pontos perspektíva (4 perc), valamint 3 segédábra és 2 feladat. Alkotó: Morvay Zsófia

Rajzolás
Da Vinci emberi arányok rajza

Képregény 11. – Emberek arányos (vagy aránytalan) rajzolása

Ebben a leckében a rajzoláshoz nyújtunk némi segítséget. A videóban szó lesz az emberi arányokról, illetve arról is, hogyan érdemes ezt képregényrajzoláskor megváltoztatni. A lecke tartalma: videó (17 perc), letölthető segédanyagok az emberi arányokat érzékeltető ábrák: pl. arányok változása az életkorral, testalkatok, valamint egy gyakorló feladatlap is. Alkotó: Csaba erzsébet

Rajzolás
Beszélő Betűk játékos felirat

Képregény 10. – Beszélő betűk

A képregény kicsit olyan mint valami titkosírás. Minden része üzenetet hordoz, az is, hogy milyen színeket használunk, milyen szövegbuborékokat, milyen kereteket. Az sem mindegy hogy milyen betűket írunk, méretük, formájuk, színük üzenetet hordoz. Erről lesz szó ebben a leckében. A lecke tartalma: videó (11 perc), letölthető képregényes betűstílusok, magyarázatokkal.

Rajzolás
ugr manga lánszíns ceruzás rajz

Képregény 9. – Képregények színezése

Ebben a leckében azt vesszük szemügyre, hogy milyen lehetőségek vannak a képregény színezésére. Kell e egyáltalán színezni, és ha igen, hogyan érdemes nekiállni. A lecke tartalma: 2 db videó (9 perc és 13 perc), letölthető sablon és kész alkotás Alkotó: Csaba Erzsébet

Rajzolás
aranyos kislány és beszélő kacsa rajz

Képregény 8. – Aranyos, cuki karakterek jellemzői

Ebben a leckében megpróbnálunk utána járni annak, hogy mitől lesz egy karakter aranyos, mik azok a jellemzők amitől a legtöbb ember cukinak látja a figurát.
A lecke tartalma: videó (6 perc), letölthető sablonok
Alkotók: Csaba Erzsébet, Csaba Katalin és Bánhidi Krisztina

Rajzolás
szuperhős rajzok

Képregény 7. – Szuperhős stílus

Ebben a leckében a “hagyományos” szuperhős karakterek legjellemzőbb stílusjegyeit nézzük át. Ez teljesen más mint a Manga, annál sokkal realisztikusabb fajta ábrázolásmód.
A lecke tartalma: videó (9 perc), letölthető sablon.
Alkotó: Csaba Katalin és Csaba Erzsébet

« » oldal 1 / 4