Grafiklub tanfolyamtár

Előfizetéssel valamennyi itt található tanfolyamot megnézheted, minden segédanyagot letölthetsz. VIP tagság esetén pedig emailen keresztüli konzultációs lehetőséget is kapsz, és részt vehetsz a VIP tagoknak tartott élő online foglalkozásokon, részesülsz a VIP akciókban.

A kínálat folyamatosan bővül. A megvásárolható tanfolyamokból is rengeteg lecke kerül fel erre a felületre.

Amennyiben 2022-ben akár ajándékutalvány formájában, akár saját részre vásárolod meg az éves tagságot, az 2023. december 31-ig érvényes lesz.

Piktogramok

Gyorstalpaló

Legfeljebb 15 perc. Megnézni és elkészíteni is.

Ifjúsági

Kamaszoknak, gyerekeknek. Az ifjú alkotók is itt mutatkozhatnak be.

Elszántaknak

Időigényes vagy eszközigényes leckék, esetleg gyakorlat kell hozzá.

Sorozatok

Összetartozó leckék, érdemes egymás után végigcsinálni őket.

Rajzolás

Frottázs technika, textúrák rajzolása

A frottázs szó a francia "frotter, frottez" szavakból származik, és átdörzsölést jelent. Csodálatos textúrákat hozhatunk létre ezzel a technikával. A különböző textúrákból pedig látványos alkotásokat készíthetünk.

Horgolás

Horgolóiskola – gömb horgolása

Ebben a leckében már egy bonyolultabb horgolás következik, mégpedig a gömb horgolása. Ez a forma nélkülözhetetlen, ha amigurumi figurákat szeretnél készíteni.
A lecke tartalma: Videó (20 perc), letölthető leírás
Alkotó: Fodor Emese

Horgolás
Kör alakú horgolt alátéten pöttyös bögre

Horgolóiskola – kör horgolása

Ebben a leckében a kör horgolását mutatjuk be. Az egyráhajtásos pálcát már ismeritek, itt is szükség lesz rá. Megismerkedtek ebben a leckében továbbá a varázskörrel (ismertebb nevén magic ring), és a hamispálcával.

A lecke tartalma: videó (9 perc), Letölthető leírás és mintarajz
Alkotó: Fodor Emese

Gyertya

Gyertya csillámporba öltöztetése

Hogyan öltöztesd úgy csillámporba a gyertyát, hogy rajta is maradjon? Ha csak úgy rászórjuk a csillámport, az egész lakás csillog villog, de a gyertyáról idővel elfogy. Erre mutatok egy nagyon egyszerű módszert.
A lecke tartalma: videó (6perc)
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Horgolás
fonalak

Horgolóiskola – alapöltések

A horolás újra reneszánszát éli, rengeteg fiatal, sőt gyerek is horgol. Hihetetlen gyorsan lehet fejlődni a horgolásban, néhány hét után már mindenféle amigurumit, sőt akár ruhákat is horgolhatsz. Sorozatunk első részben az alapokat és az alapvető öltésfajtákat mutatjuk be: a kezdőcsomót, a láncszemet, a rövidpálcát, a félpálcát, az egy ráhajtásos pálcát, a két ráhajtásos pálcát és a kúszóöltést.

Ékszerkészítés
gyűrű drótból

Drótból rózsás gyűrű készítése

Ismét egy egyszerű és látványos drótgyűrűt készíthettek el velünk. Pár forintból, és hihetetlen gyorsan elkészíthető ez a szépséges rózsás gyűrű. Biztos sikerélmény.

A lecke tartalma: Videó (7perc)

Alkotó: Fodor Emese

Ékszerkészítés

Gyűrű készítése gyöngyből és drótból

Gyöngyből és drótból gyorsan és egyszerűen készíthetsz nagyon mutatós gyűrűt. Kezdőknek, gyerekeknek is ajánlom ezt a szuper technikát.
A lecke tartalma: videó (8 perc)
Alkotó: Fodor Emese

Rajzolás
különböző színű képregény oldalak

Képregény 15 – Egy valós példa – színezés (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Elérkeztünk a sorozat utolsó részéhez. Ha megrajzoltad a képregényedet, el kell döntened, hogy kiszínezed -e vagy inkább vonalkázod, satírozod.Minden képregénynek megvan az egyedi színvilága, vagy árnyékolási technikája, ami alapvetően meghatározza a történeted hangulatát, és azt is, hogy kik fogják szívesen olvasni. A lecke tartalma: videó (11 perc) Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Képreény oldalak

Képregény 14.- Egy valós példa: A képregény megrajzolása (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Remek összefoglalása a sorozatnak ez a lecke, mivel miközben megrajzoljuk a képregényt szinte minden téma szóba kerül, amit az elmúlt 13 leckében bemutattunk. A lecke tartalma: videó (20 perc), letölthető, magyarázatokkal ellátott kész képregény. Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Űrautó grafitrajz

Képregény 13.- Egy valós példa: Forgatókönyv és tervezés (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Elérkeztünk a sorozat utolsó előtti részéhez. Itt most végigvesszük egy valós példán át a képregény tervezését megrajzolását. Sokat segít majd ez az utolsó két lecke abban, hogy egészben lássátok a folyamatot, és magabiztosan tervezzétek meg a saját képregényeteket.
A lecke tartalma: 3db videó (2, 4 és 10 perc)
Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Űrhajós lebeg a háttérben a földgolyó

Képregény 12 – A távolság érzékeltetése (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Szokatlanul sok részből álló lecke. Képregényrajzolásnál nagyon hasznos, ha ismerjük mind az egyszerű, gyors módszereket, mind a perspektíva rajzolás alapjait. A lecke tartalma: 4 db videó: 1 a távolság érzéletetésének módszerei (9 perc), 1 pontos perspektíva (22 perc), 2 pontos oerspektíva (17 perc), 3 pontos perspektíva (4 perc), valamint 3 segédábra és 2 feladat. Alkotó: Morvay Zsófia

Rajzolás
Da Vinci emberi arányok rajza

Képregény 11. – Emberek arányos (vagy aránytalan) rajzolása (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében a rajzoláshoz nyújtunk némi segítséget. A videóban szó lesz az emberi arányokról, illetve arról is, hogyan érdemes ezt képregényrajzoláskor megváltoztatni. A lecke tartalma: videó (17 perc), letölthető segédanyagok az emberi arányokat érzékeltető ábrák: pl. arányok változása az életkorral, testalkatok, valamint egy gyakorló feladatlap is. Alkotó: Csaba erzsébet

Rajzolás
Beszélő Betűk játékos felirat

Képregény 10. – Beszélő betűk (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

A képregény kicsit olyan mint valami titkosírás. Minden része üzenetet hordoz, az is, hogy milyen színeket használunk, milyen szövegbuborékokat, milyen kereteket. Az sem mindegy hogy milyen betűket írunk, méretük, formájuk, színük üzenetet hordoz. Erről lesz szó ebben a leckében. A lecke tartalma: videó (11 perc), letölthető képregényes betűstílusok, magyarázatokkal.

Rajzolás
ugr manga lánszíns ceruzás rajz

Képregény 9. – Képregények színezése (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében azt vesszük szemügyre, hogy milyen lehetőségek vannak a képregény színezésére. Kell e egyáltalán színezni, és ha igen, hogyan érdemes nekiállni. A lecke tartalma: 2 db videó (9 perc és 13 perc), letölthető sablon és kész alkotás Alkotó: Csaba Erzsébet

Rajzolás
aranyos kislány és beszélő kacsa rajz

Képregény 8. – Aranyos, cuki karakterek jellemzői (Az “Így rajzolj tökéletes képregényt” tanfolyamból)

Ebben a leckében megpróbnálunk utána járni annak, hogy mitől lesz egy karakter aranyos, mik azok a jellemzők amitől a legtöbb ember cukinak látja a figurát.
A lecke tartalma: videó (6 perc), letölthető sablonok
Alkotók: Csaba Erzsébet, Csaba Katalin és Bánhidi Krisztina

Rajzolás
szuperhős rajzok

Képregény 7. – Szuperhős stílus (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében a “hagyományos” szuperhős karakterek legjellemzőbb stílusjegyeit nézzük át. Ez teljesen más mint a Manga, annál sokkal realisztikusabb fajta ábrázolásmód.
A lecke tartalma: videó (9 perc), letölthető sablon.
Alkotó: Csaba Katalin és Csaba Erzsébet

Rajzolás

Képregény 6. – Manga stílus (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében a manga stílusú karakterekről ejtünk szót. Megnézzük a jellegzetes stílusjegyeket, és bemutatjuk egy iskolás lány karakteren keresztül. A lecke tartalma: videó (9 perc), letölthető táblázat a jellegzetes manga arckifejezésekről és letölthető sablon a videón látható rajzról.
Alkotó: Csaba Erzsébet

Rajzolás

Képregény 5. – A karakter tervezéséről dióhéjban (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ha hosszabb, esetleg folytatásos képregényt készítesz, javaslom, hogy szánd rá az időt a karaktereid gondos megtervezésére. Először tisztáznod kell, hogy milyen szerepet szánsz nekik a történetben, majd a szerint kell kialakítanod a jellemüket és küllemüket. Erről szól a következő videó. A lecke tartalma: videó (13 perc) Alkotó: Csaba Erzséber

Rajzolás
két képregénykép operatöri munkát bamutatni

Képregény 4. – Te vagy az operatőr (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

A most következő videóban bemutatjuk, hogy teheted izgalmasabbá a képregényedet azzal, ha “filmes” eszközöket használsz. Képzed el, hogy a képregényed keretei a kamerád, aminek segítségével úgy vezeted az olvasóidat, hogy a lehető legizgalmasabb legyen a történet. Folyamatosan ébren tartod az olvasók kíváncsiságát azzal, hogy nem árulsz el egyből mindent. A lecke tartalma: videó (11perc), 2 feladatlap a gyakorláshoz, és a mintaképregények. Alkotó: Csaba Erzsébet

Rajzolás

Képregény 3. – A keretek nem csak azok, aminek látszanak (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

A képregény egy bonyolult jelképrendszer, aminek minden részlete jelentést hordoz. Bizony nem csak az számít, ami a kereteken belül van, hanem maga a keret is jelentéssel bír. Mérete, alakja, arányai, vagy akár a hiánya is sok-sok információt hordoz. Ez is egy eszköz, amit tudatosan használva izgalmasabbá teheted a képregényeidet. A lecke tartalma: videó (15 perc) és 30 db üres képregény keretet tartalmazó A4 lap.

Rajzolás

Képregény 2. – A szövegkönyvről pár szóban (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

A képregényrajzolás sorozat második részében a szövegkönyv készítésről beszéltünk néhány szót. Ez az első lépés sokat segít abban, hogy egészben lássuk a történet összefüggéseit, meghatározzuk a képregényünk stílusát, kitaláljuk a karakterinket.

« » oldal 1 / 4