VIP tagság, tanfolyamtár

A tanfolyamok megtekintéséhez előfizetést kell vásárolnod!

Rajzolás
különböző színű képregény oldalak

Képregény 15 – Egy valós példa – színezés (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Elérkeztünk a sorozat utolsó részéhez. Ha megrajzoltad a képregényedet, el kell döntened, hogy kiszínezed -e vagy inkább vonalkázod, satírozod.Minden képregénynek megvan az egyedi színvilága, vagy árnyékolási technikája, ami alapvetően meghatározza a történeted hangulatát, és azt is, hogy kik fogják szívesen olvasni. A lecke tartalma: videó (11 perc) Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Képreény oldalak

Képregény 14.- Egy valós példa: A képregény megrajzolása (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Remek összefoglalása a sorozatnak ez a lecke, mivel miközben megrajzoljuk a képregényt szinte minden téma szóba kerül, amit az elmúlt 13 leckében bemutattunk. A lecke tartalma: videó (20 perc), letölthető, magyarázatokkal ellátott kész képregény. Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Űrautó grafitrajz

Képregény 13.- Egy valós példa: Forgatókönyv és tervezés (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Elérkeztünk a sorozat utolsó előtti részéhez. Itt most végigvesszük egy valós példán át a képregény tervezését megrajzolását. Sokat segít majd ez az utolsó két lecke abban, hogy egészben lássátok a folyamatot, és magabiztosan tervezzétek meg a saját képregényeteket.
A lecke tartalma: 3db videó (2, 4 és 10 perc)
Alkotó: Csaba Katalin

Rajzolás
Űrhajós lebeg a háttérben a földgolyó

Képregény 12 – A távolság érzékeltetése (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Szokatlanul sok részből álló lecke. Képregényrajzolásnál nagyon hasznos, ha ismerjük mind az egyszerű, gyors módszereket, mind a perspektíva rajzolás alapjait. A lecke tartalma: 4 db videó: 1 a távolság érzéletetésének módszerei (9 perc), 1 pontos perspektíva (22 perc), 2 pontos oerspektíva (17 perc), 3 pontos perspektíva (4 perc), valamint 3 segédábra és 2 feladat. Alkotó: Morvay Zsófia

Rajzolás
Da Vinci emberi arányok rajza

Képregény 11. – Emberek arányos (vagy aránytalan) rajzolása (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében a rajzoláshoz nyújtunk némi segítséget. A videóban szó lesz az emberi arányokról, illetve arról is, hogyan érdemes ezt képregényrajzoláskor megváltoztatni. A lecke tartalma: videó (17 perc), letölthető segédanyagok az emberi arányokat érzékeltető ábrák: pl. arányok változása az életkorral, testalkatok, valamint egy gyakorló feladatlap is. Alkotó: Csaba erzsébet

Rajzolás
Beszélő Betűk játékos felirat

Képregény 10. – Beszélő betűk (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

A képregény kicsit olyan mint valami titkosírás. Minden része üzenetet hordoz, az is, hogy milyen színeket használunk, milyen szövegbuborékokat, milyen kereteket. Az sem mindegy hogy milyen betűket írunk, méretük, formájuk, színük üzenetet hordoz. Erről lesz szó ebben a leckében. A lecke tartalma: videó (11 perc), letölthető képregényes betűstílusok, magyarázatokkal.

Rajzolás
ugr manga lánszíns ceruzás rajz

Képregény 9. – Képregények színezése (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében azt vesszük szemügyre, hogy milyen lehetőségek vannak a képregény színezésére. Kell e egyáltalán színezni, és ha igen, hogyan érdemes nekiállni. A lecke tartalma: 2 db videó (9 perc és 13 perc), letölthető sablon és kész alkotás Alkotó: Csaba Erzsébet

Rajzolás
aranyos kislány és beszélő kacsa rajz

Képregény 8. – Aranyos, cuki karakterek jellemzői (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében megpróbnálunk utána járni annak, hogy mitől lesz egy karakter aranyos, mik azok a jellemzők amitől a legtöbb ember cukinak látja a figurát.
A lecke tartalma: videó (4 perc), letölthető sablonok
Alkotók: Csaba Erzsébet, Csaba Katalin és Bánhidi Krisztina

Rajzolás
szuperhős rajzok

Képregény 7. – Szuperhős stílus (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében a “hagyományos” szuperhős karakterek legjellemzőbb stílusjegyeit nézzük át. Ez teljesen más mint a Manga, annál sokkal realisztikusabb fajta ábrázolásmód.
A lecke tartalma: videó (9 perc), letölthető sablon.
Alkotó: Csaba Katalin és Csaba Erzsébet

Rajzolás

Képregény 6. – Manga stílus (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ebben a leckében a manga stílusú karakterekről ejtünk szót. Megnézzük a jellegzetes stílusjegyeket, és bemutatjuk egy iskolás lány karakteren keresztül. A lecke tartalma: videó (9 perc), letölthető táblázat a jellegzetes manga arckifejezésekről és letölthető sablon a videón látható rajzról.
Alkotó: Csaba Erzsébet

Rajzolás

Képregény 5. – A karakter tervezéséről dióhéjban (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Ha hosszabb, esetleg folytatásos képregényt készítesz, javaslom, hogy szánd rá az időt a karaktereid gondos megtervezésére. Először tisztáznod kell, hogy milyen szerepet szánsz nekik a történetben, majd a szerint kell kialakítanod a jellemüket és küllemüket. Erről szól a következő videó. A lecke tartalma: videó (13 perc) Alkotó: Csaba Erzséber

Rajzolás
két képregénykép operatöri munkát bamutatni

Képregény 4. – Te vagy az operatőr (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

A most következő videóban bemutatjuk, hogy teheted izgalmasabbá a képregényedet azzal, ha “filmes” eszközöket használsz. Képzed el, hogy a képregényed keretei a kamerád, aminek segítségével úgy vezeted az olvasóidat, hogy a lehető legizgalmasabb legyen a történet. Folyamatosan ébren tartod az olvasók kíváncsiságát azzal, hogy nem árulsz el egyből mindent. A lecke tartalma: videó (11perc), 2 feladatlap a gyakorláshoz, és a mintaképregények. Alkotó: Csaba Erzsébet

Rajzolás

Képregény 3. – A keretek nem csak azok, aminek látszanak (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

A képregény egy bonyolult jelképrendszer, aminek minden részlete jelentést hordoz. Bizony nem csak az számít, ami a kereteken belül van, hanem maga a keret is jelentéssel bír. Mérete, alakja, arányai, vagy akár a hiánya is sok-sok információt hordoz. Ez is egy eszköz, amit tudatosan használva izgalmasabbá teheted a képregényeidet. A lecke tartalma: videó (15 perc) és 30 db üres képregény keretet tartalmazó A4 lap.

Rajzolás

Képregény 2. – A szövegkönyvről pár szóban (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

A képregényrajzolás sorozat második részében a szövegkönyv készítésről beszéltünk néhány szót. Ez az első lépés sokat segít abban, hogy egészben lássuk a történet összefüggéseit, meghatározzuk a képregényünk stílusát, kitaláljuk a karakterinket.

Rajzolás
szövegbuborék felirattal

Képregény 1. – kép és szöveg (leckék az “Így rajzolj tökéletes képregényt” 1.0 válozatából)

Egy hosszú sorozatot kezdünk a képregény rajzolásról, ami eddig csak megvásárolható tanfolyamként volt elérhető. Ez a Grafikeszi eddigi legnépszerűbb tanfolyama, mely mostantól a Grafiklubban is elérhetővé válik. Eredetileg 10-15 éves korosztálynak készült, de bátran belevághatnak a fiatalabbak, idősebbek is, mert sok szórakozást és örömet tartogat ez a műfaj. Az első részben a szövegről és szövegbuborékokról lesz szó.

koszorú, kopogtató
üres tojáshéjjakból készült húsvéti koszorú

Tojáshéj koszorú

Ezt a kedves koszorút feltört tojások héjából készítettem. Egyszerű elkészíteni, és otthonunkba hozza a húsvét, a tavasz örömét.
A lecke tartalma: videó (4 perc)
Alkotó: Bánhidi Krisztina

koszorú, kopogtató
Húsvéti koszorú tojással, fa nyuszival, iszalag alapon

Két húsvéti koszorú

Ebben a mindössze 5 perces filmben két húsvéti koszorú ötletet találtok. Ezek a díszek villámgyorsan elkészülnek, és mégis tavaszi és ünnepi hangulatot kölcsönöznek az otthonodnak.
A lecke tartalma: videó (5 perc)
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Formázás
gomba alakú ékszertartó

Mesés ékszertartó

Ez a vidám és mesés ékszertartó gyerekeknek és felnőtteknek is örömet okoz. A gomba kalapjára lógatjuk a fülbevalókat, a tövében pedig elférnek a gyűrűk. Elkészíteni is öröm, igazi alkotós kikapcsolódás, és nem igényel különleges vagy drága eszközöket sem.
A lecke tartalma: videó (10 perc)
Alkotó: Horváth Adél

Ékszerkészítés
Ékszerek gyurmából

Gyurmázzunk fülbevalót!

Ismét ékszereket készítünk, ezúttal vidám fülbevalókat levegőn száradó gyurmából. Nincs belőle két egyforma, sőt ezeket nem is kell párosával készíteni, mert bohókás hangulatukhoz jól illik, ha a két fülben más - más fülbevaló lóg.
A lecke tartalma: videó (11 perc)
Alkotó: Horváth Adél

Ékszerkészítés
drótozott medálok

Medál dróttal 2.


Ismét medált drótozunk. Ezúttal valamivel bonyolultabb a mozdulat. Eleinte gyakoroljunk kissé vékonyabb dróttal, így ezt is könnyen el lehet majd készíteni. Az eredmény igazán szép és egyedi ékszer lesz, mivel ezzel a technikával két egyforma darabot nem is lehetséges készíteni.


A lecke tartalma: videó (12 perc)


Alkotó: Bánhidi Krisztina

« » oldal 1 / 4