ISMERJ MEG MINKET

Bánhidi Krisztina, grafikus, a Grafikeszi megálmodója.

Az alkotás mindig is életem fontos része volt, bár nem is vettem észre. Úgy tartozott hozzá a napjaimhoz, ahogy az olvasás, a főzés vagy a kutyasétáltatás. Természetes volt, hogy az ünnepekre elkészítem az adventi koszorút, megfestem a tojásokat, megvarrom a gyerekeknek az adventi kalendárium kicsi zsákocskáit, és ha fáradt vagyok pihenésképpen éppoly gyakran rajzolok vagy festek, mint olvasok.

Érdekes módon épp akkor tudatosult bennem, hogy milyen sokat jelent nekem az alkotás, mikor néhány évig úgy alakult az életem, hogy alig-alig volt lehetőségem, időm bármilyen kreatív tevékenységre. Ekkortájt kezdett alakot ölteni bennem a vágy, hogy ne csak lopott perceket tölthessek a hobbimmal, hanem szerves része legyen az életemnek. Vajon lehetséges jövőt építeni erre?

Évekig dédelgettem a Grafikeszi gondolatát, mint egy távoli álmot, amit magam sem veszek komolyan, de azért jó néha elgondolkozni rajta. Olyan helyet szerettem volna létrehozni, ahol az örömteli alkotás ezer arcával lehet megismerkedni. Egy igazi kincsesládát telve sok-sok kézműves és képzőművészeti technikával, ötlettel, inspirációval.

Közben megszereztem a grafikus képzettséget, rajz és festőtanfolyamokon vettem részt, 2019-ben kezdtem komolyabban foglalkozni a kalligráfiával.

Elköltöztünk Makkosmáriára, ahol végre kialakítottam egy csodálatos műhelyt, olyat, amiről mindig is álmodtam. Itt már nem csak a rajzolásra, festésre volt lehetőségem, de helyett kapott végre a kézművesség is. A szívemnek különösen kedves tiffany technika, a kosárfonás, nemezelés, papírmerítés, tojásfestés és sok-sok egyéb csodálatos kézműves technika.

2021-ben, sok-sok évi készület után, megalakult a Grafikeszi Alkotóműhely. Most mikor ezt a bemutatkozást írom, már kétévesek vagyunk. Benépesült a műhely alkotni szerető gyerekekkel és fenőttekkel. Dolgozhattam együtt sok csodálatos alkotóval, tehetséges és képzett kézművessel és képzőművésszel.

Szeretném, ha Te is csatlakoznál hozzánk! Várlak személyesen is a műhelyemben, ahol szinte bármit kipróbálhatsz a nyitott műhely foglalkozáson (alkotós különóra), vagy a csoportos workshopokon.

Várlak online is a Grafiklubban, ahol hétről hétre egyre több tanfolyamot tekinthetsz meg. A legnépszerűbbeket – pl. a képregényrajzolásról szóló 30 filmből álló sorozatot – korlátlan hozzáféréssel is megveheted. Így akárhányszor megnézheted ezeket a filmeket.

Ha kapcsolatban maradunk, rendszeresen küldök neked ingyenesen is videókat és alkotási ötleteket. Itt iratkozhatsz fel.

Bármikor felhívhatsz, vagy írhatsz nekem! Minden visszajelzésnek örülök, minden kérdést igyekszem megválaszolni.

Kalandra fel!

Kriszti
+3630 996 5941
hello@grafikeszi.hu

A Grafikeszi csapata és alkotóink

Frecka Csenge

A művészet életének egyik fő örömforrása, ezért is szeretné minél több emberrel megosztani tudását.

TARJÁNYI TÍMEA

Rajztanár, nemezkészítő kézműves, a Mea Art Kreatív Alkotóműhely tulajdonosa. A Grafikeszi rendszeres oktatója. Online tanfolyamainknál is találkozhattok vele valamint workshopokat is tart a Grafikeszinek. Kedvence természetesen a nemezelés, mind a tűnemezelés, mind a vizes alapú nemezelés területen alkot és oktat is. Emellett mindenfajta alkotótevékenységben járatos, pl. ékszerkészítéssel, tűzzománcozással, kosárfonással, sőt szobrászkodással is foglalkozik.

FODOR BENEDEK

Építészhallgató, a Grafikeszi műszaki mindenese. A kamera, a világítás,  a filmmel kapcsolatos utómunkák támogatása, a nap mint nap előforduló számítástechnikai problémák megoldása tartozik elsősorban a feladatai közé. 

Pankotai Anett

Anett dekoratör. Fest, rajzol, maketteket készít. A Grafikeszinél főleg rajzaival és festményeivel találkozhattok.

Fodor Emese

A horgolás sorozat alkotója. Hirtelen jött hobbi volt számára a horgolás, ami a koronavírussal kapcsolatos kényszerű otthonlét idején vált igazán fontossá számára. A horgolás mellett számos más alkotótevékenységet is folytat, így a sorozat végeztével is találkozhatunk majd vele.

BÁNYÁSZ ÁGNES

Népi játék és kismesterségek oktatója, könyvkötő, bőrdíszműves, kosárfonó oktató. Az ELTE művelődésszervező szakán végzett. Különféle alapanyagok felhasználásával változatos kézműves foglalkozásokat vezet. Jelenleg a kosárfonás mellett leginkább fával foglalkozik. Bútorokat, különböző használati tárgyakat készít, melyeket festéssel, faberakásos technikával díszít. 

Csaba katalin

Katalinnal, népszerűbb nevén Katicával a képregény rajzolás tanfolyamon találkozhattok. Mind a szabadkézi rajzzal, mind a számítógéppel készített képregények rajzolásában nagy tapasztalata van. Mindezt remek, szórakoztató stílusban osztja meg veletek.

festés tanfolyam

Csaba erzsébet

Zsólyomi réka

Réka leginkább emberi arcokat szeret rajzolni, így a Grafikeszinek is egy női portrét rajzolt. A MOME animáció szakjára készül továbbtanulni. A rajzoláson kívül festeni szokott, méghozzá nem csak vászonra, hanem ruhákra is.

Bencsik Dorka

Dorka a manga mánia tanfolyam egyik ifjú alkotója. Művészeti gimnáziumba jár, és évek óta rajzol manga stílusú karaktereket. Az utóbbi években a digitális technikával is alkot. A tanfolyamban látható harcos lány saját tervezésű karaktere.

Zsofi profilkep

Morvay Zsófia

Zsófia grafikus és mesekönyv illusztrátor. Dolgozott rajztanárként, restaurátorként, és múzeumrendezőként is. Bárhol jár a világban- márpedig mindefelé jár, – mindenhol rajzol és fest, mert a művészet a lételeme. Több tanfolyamunkban és a Grafiklubban is találkozhatsz a rajzaival.

festés tanfolyam

A te neved

Amennyiben kedved van, hogy a Grafikeszi közösségének bemutasd azt a kézműves vagy képzőművészeti technikát, amiben gyakorlott vagy, itt lesz a pár mondatos bemutatkozásod.

Sallai Katalin

A könyves-papíros leckék oktatója, könyv- és papírrestaurátor, kreatív kézműves szakember. A sérült régi könyvek hagyományos kézműves technikai tudást igényelnek, de szívesen kísérletezik a színekkel, formákkal, új anyagokkal és technikákkal.

VADAS HANGA

Hanga néprajzot tanul, a népi kultúra, azon belül a népzene és a kézművességek érdeklik. Az ékszerkészítés számára hobbi. A drótékszerek készítésébe évek alatt tanult bele, a Grafiklubban nektek is megtanítja ennek alapjait.

Rezessy Adél

Középiskolai tanuló, rajzol és kézműveskedik, különösen az agyagozás érdekli. Számos rajzversenyen ért el szép helyezést, 2020-ban megnyerte az Aradi Jenő rajzpályázatot. Folyamatosan képzi magát, mindig a fejlődés lehetőségét keresi.