ISMERJ MEG MINKET

Bánhidi Krisztina, grafikus, a Grafikeszi megálmodója.

Csapongó természet vagyok. Szeretek alkotni, szívesen ismerek meg új technikákat, és lelkesen gyakorlom őket. Sokáig úgy gondoltam, hogy papírmerítésből fogok megélni, majd grafikusként akartam elhelyezkedni, később a tiffany készítés lett a kedvencem, de rajzolni és festeni is tanultam. Mindegyik nagyon érdekel, de úgy éreztem, hogy valami izgalmasabbra, különlegesebbre vágyom.

Alkotás közben fogalmazódott meg bennem a gondolat, hogy hozzám hasonlóan talán mások is kedvet éreznek magukban ahhoz, hogy ne csak egy, hanem több technikában is elmélyüljenek, de nem szeretnének minden héten befizetni egy-egy új tanfolyamra. Egyik nap festenének, másnap rajzolnának, kipróbálnák a kosárfonást, a gyertyaöntést, a horgolást, a papírmerítést, a könyvkötést, az ékszerkészítést vagy bármilyen kézművességet.

Olyan helyet szerettem volna létrehozni, amely minden kézműves technikát felölel. Ahol egy helyen, megfizethető áron több online tanfolyam is elérhető bárki számára. A tanfolyamokat természetesen nem csak én készítem, több képzett és amatőr kézműves és képzőművész vett részt a leckék elkészítésében. Így született meg a Grafikeszi izgalmas és színes birodalma, ahol garantáltan jól érzi magát minden korosztály, az év minden napján.

Remélem, hamarosan te is csatlakozol a Grafikeszi csapatához!

A Grafikeszi csapata és alkotóink

Frecka Csenge

A művészet életének egyik fő örömforrása, ezért is szeretné minél több emberrel megosztani tudását.

TARJÁNYI TÍMEA

Rajztanár, nemezkészítő kézműves, a Mea Art Kreatív Alkotóműhely tulajdonosa. A Grafikeszi rendszeres oktatója. Online tanfolyamainknál is találkozhattok vele valamint workshopokat is tart a Grafikeszinek. Kedvence természetesen a nemezelés, mind a tűnemezelés, mind a vizes alapú nemezelés területen alkot és oktat is. Emellett mindenfajta alkotótevékenységben járatos, pl. ékszerkészítéssel, tűzzománcozással, kosárfonással, sőt szobrászkodással is foglalkozik.

FODOR BENEDEK

Építészhallgató, a Grafikeszi műszaki mindenese. A kamera, a világítás,  a filmmel kapcsolatos utómunkák támogatása, a nap mint nap előforduló számítástechnikai problémák megoldása tartozik elsősorban a feladatai közé. 

Pankotai Anett

Dekoratőrnek tanul. Fest, rajzol, maketteket készít. Különösen érdeklődik a forma és látványtervezés iránt, így tervei szerint a MOME-én vagy a Magyar Képzőművészeti Egyetemen folytatja tanulmányait. A Grafikeszinél főleg rajzaival és festményeivel találkozhattok.

Fodor Emese

A horgolás sorozat alkotója. Hirtelen jött hobbi volt számára a horgolás, ami a koronavírussal kapcsolatos kényszerű otthonlét idején vált igazán fontossá számára. A horgolás mellett számos más alkotótevékenységet is folytat, így a sorozat végeztével is találkozhatunk majd vele.

BÁNYÁSZ ÁGNES

Népi játék és kismesterségek oktatója, könyvkötő, bőrdíszműves, kosárfonó oktató. Az ELTE művelődésszervező szakán végzett. Különféle alapanyagok felhasználásával változatos kézműves foglalkozásokat vezet. Jelenleg a kosárfonás mellett leginkább fával foglalkozik. Bútorokat, különböző használati tárgyakat készít, melyeket festéssel, faberakásos technikával díszít. 

Csaba katalin

Katalinnal, népszerűbb nevén Katicával a képregény rajzolás tanfolyamon találkozhattok. Mind a szabadkézi rajzzal, mind a számítógéppel készített képregények rajzolásában nagy tapasztalata van. Mindezt remek, szórakoztató stílusban osztja meg veletek.

festés tanfolyam

Csaba erzsébet

Zsólyomi réka

Réka leginkább emberi arcokat szeret rajzolni, így a Grafikeszinek is egy női portrét rajzolt. A MOME animáció szakjára készül továbbtanulni. A rajzoláson kívül festeni szokott, méghozzá nem csak vászonra, hanem ruhákra is.

Sallai Katalin

A könyves-papíros leckék oktatója, könyv- és papírrestaurátor, kreatív kézműves szakember. A sérült régi könyvek hagyományos kézműves technikai tudást igényelnek, de szívesen kísérletezik a színekkel, formákkal, új anyagokkal és technikákkal.

VADAS HANGA

Hanga néprajzot tanul, a népi kultúra, azon belül a népzene és a kézművességek érdeklik. Az ékszerkészítés számára hobbi. A drótékszerek készítésébe évek alatt tanult bele, a Grafiklubban nektek is megtanítja ennek alapjait.

Rezessy Adél

Középiskolai tanuló, rajzol és kézműveskedik, különösen az agyagozás érdekli. Számos rajzversenyen ért el szép helyezést, 2020-ban megnyerte az Aradi Jenő rajzpályázatot. Folyamatosan képzi magát, mindig a fejlődés lehetőségét keresi.

Bencsik Dorka

Dorka a manga mánia tanfolyam egyik ifjú alkotója. Művészeti gimnáziumba jár, és évek óta rajzol manga stílusú karaktereket. Az utóbbi években a digitális technikával is alkot. A tanfolyamban látható harcos lány saját tervezésű karaktere.

festés tanfolyam

A te neved

Amennyiben kedved van, hogy a Grafikeszi közösségének bemutasd azt a kézműves vagy képzőművészeti technikát, amiben gyakorlott vagy, itt lesz a pár mondatos bemutatkozásod.

festés tanfolyam

A te neved

Amennyiben kedved van, hogy a Grafikeszi közösségének bemutasd azt a kézműves vagy képzőművészeti technikát, amiben gyakorlott vagy, itt lesz a pár mondatos bemutatkozásod.