Tanfolyamok kategóriánként

Játékos akril
téli kép festése gyerekeknek

Karácsonyi tájkép festése gyerekeknek

Játékos festés gyerekeknek. Már a legkisebbek is el tudják készíteni ezt a vidám és látványos karácsonyi képet. A lecke tartalma: videó (29 perc) és letölthető kész alkotás. Alkotó: Morvay Zsófia grafikus, illusztrátor

Festés

Trombitás – akvarell festékfújásos technika

Ebben a leckében egy színpompás, látványos technikát mutatunk be. Igazi kikapcsolódás és élmény lesz a festés. Kisgyerektől felnőttig mindenki csodás, egyedi alkotásokat készíthet ezzel a technikával. A videó végén egy olyan képet is készítünk, amivel ovis korú gyerekeknek és szüleiknek szerettünk volna ötletet adni.
A lecke tartalma: videó (13 perc), letölthető kész alkotás, letölthető sablon a trombitásról, az elkészítés menetének letölthető leírása
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Könyvkötés

Füzetborítás madzagos maszkolással

Minden lehet alkalom arra, hogy valami szép és egyedi tárgyat alkossunk. Még az iskolakezdés is. Ezt a füzetet maszkolásos technikával akrillfestékkel készítettem.
A lecke tartalma: videó (12 perc), letölthető leírás
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Festés

Lovas naplemente

Ez a lecke a festéssel ismerkedő fiataloknak készült, egyszerű technikával alkotott, látványos festmény. Az alkotó maga is fiatal, aki a lovakért és a festészetért egyaránt rajong. Akvarellel készült, de ha temperával, vagy akril festékkel készítitek, akkor is hasonlóan szép eredményt lehet elérni.
A lecke tartalma: video (72 perc), letölthető kész alkotás és vonalas sablon.
Alkotó: Rezessy Adél

Akvarell

Kutya festése akvarellel

Ez a lecke azért került az ifjúsági kategóriába, mert az alkotó annak szánta. Csaba Erzsébet (Lizy) fiataloknak szóló leckék elkészítését vállalta. Ugyanakkor annyira szép, élethű akvarell született, aminek a megfestése bármely korosztálynak örömére fog szolgálni.
A lecke tartalma: videó (31 perc), letölthető kész alkotás, vonalas sablon és leírás
Alkotó: Csaba Erzsébet

Festés

Lombos fa festése akrillal

Ebben a leckében egy magányosan álló lombos fát festettünk meg. Ha tájképet akartok festeni, hasznos előtte a különböző típusú fák festését külön begyakorolni.
A lecke tartalma: videó (37 perc), letölthető kész alkotás és leírás
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Akvarell

Hegedű festése akvarellel

Mindig is hiányzott, hogy nem tudok játszani semmilyen hangszeren, csodálom és kicsit bizony irigylem is a muzsikusokat. Ebben a leckében egy hegedűt, pontosabban annak egy részletét festjük meg akvarellfestékkel. Ha máshogy nem, legalább így közel kerülhetünk ehhez a csodálatos hangszerhez.
A lecke tartalma: videó (70 perc), letölthető kész alkotás, vonalas sablon és leírás.
Alkotó: Pankotai Anett

Festés

Kék cinege festése vegyes technikával

Kicsit oldalra billenti a fejét, úgy néz minket ez a kismadár. Egyik kedvencem, rendszeresen jár hozzánk a madátitatóhoz. A festményt akvarellfestékkel alapoztuk, de a bolyhos tollazat kialakításához, és helyenként a fehér színeknél akrillfestéket használtunk.
A lecke tartalma: videó (89 perc) letölthető kész alkotás, vonalas rajz és leírás.
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Akvarell
festés tanfolyam macska

Cica festése akvarellel

Akvarellel készült kép, amit Csenge a cicájáról, Wilsonról készített fotó alapján. A festményen a cicát igyekezett realisztikusan ábrázolni, míg a drapériát inkább festőies módon, foltokkal érzékeltette..
A lecke tartalma: Videó (24 perc)letölthető kész alkotás, vonalas rajz és leírás.
Alkotó: Frecka Csenge

Akvarell
online festés tanfolyam

Jégmadár festése akvarellel

A jégmadár egy csodás színpompás madár, amit szinte muszáj lefesteni. Akvarell technikával készült lecke. Száraz akvarellpapíron készült, a célunk az volt, hogy minél pontosabban ábrázoljuk a madarat, a tollazat színét, mintázatát.
A lecke tartalma: videó (81 perc) letölthető kész alkotás, vonalas rajz és leírás.
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Akvarell

Fenyőtanulmányok akvarellel

Ebben a mindössze 20 perces videóban akvarellel festettem fenyőfákat. A tanulmányok célja, hogy a későbbi tájképfestésnél legyen egy pár minta a fejünkben a fenyőfák megfestésére. Javaslom, hogy a lecke elvégzése után kísérletezzetek tovább, készítsetek akár fotó alapján, akár csak a képzeletetekre hagyatkozva további tanulmányokat. A lecke tartalma: videó és leírás