Tanfolyamok kategóriánként

grafitrajz
Goldenretriver kölyök grafittal

Kutyaportré grafittal

Fotó után, de szabad kézzel rajzoljuk meg ezt a kutyust. Megkeressük az alapformákat, irányokat, árnyalatokat. Ez a rajzolási mód már átmenetet jelent a modell utáni rajzolás felé.
A lecke tartalma: 2 db videó (41 és 18 perc), letölthető leírás, vonalas sablon és kész alkotás. Alkotó: Morvay Zsófia

Rajzolás

Cica grafittal

Ebben a leckében négyzethálós módszerrel rajzolunk cicát. Azért tettem az elszántak kategóriába, mert sok időt, türelmet, alaposságot igényel ez a fajta rajzolás. De ha rászánjuk az időt, kezdő rajzolóként is csodás, élethű rajzokat tudunk készíteni ezzel a módszerrel.
A lecke tartalma: videó (26 perc), letölthető fotó, kész alkotás, és leírás
Alkotó: Frecka Csenge

Rajzolás

Női portré rajzolása grafittal

Ebben a leckében egy női portrét készítünk el grafittal. Ideális kezdőknek is, mivel ez a szép, realisztikus portré, gyors és egyszerű technikával készült. Nem megy bele a legapróbb részletekbe, ugyanakkor a portrérajzolásnak szinte minden fontos mozzanatáról szó esik a videóban.
A leckéhez tartozik: videó (48 perc), letölthető kész alkotás, vonalas sablon és leírás
Alkotó: Zsólyomi Réka

Rajzolás
grafittal rajzolt élethű szem

Szem rajzolása grafittal

Ez az első lecke amit valaha is feltöltöttem a honlapra. Miért éppen ez? Mert grafittal rajzolni egyszerű és olcsó, és mert élethű szemet rajzolni, ami utána szinte visszanéz ránk a lapról, az meg nagyon jó érzés. A sikerélmény garantált.
A leckéhez tartozó anyagok: videó, letölthető vonalas rajz, kész kép, és részletes leírás.
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Rajzolás

Orr rajzolás grafittal

A portrérajzolás tanfolyamon tapasztaltam, hogy az orr rajzolása elég népszerűtlen terület. Ebben a gyorstalpalóban nem magára az orr rajzolásra az orr szerkezetére helyeztem a hangsúlyt, hanem a tónusozásra.
A leckéhez tartozik: videó (9 perc), letölthető leírás és elkészült rajz.
Alkotó: Bánhidi Krisztina

Rajzolás

Száj rajzolás

Ebben a gyorstalpalóban elölről, oldalról és félprofilból is megnézzük, hogyan kell szájat rajzolni. Most nem az élethű, árnyékolt szájrajzolást mutatjuk be, csak a formák kialakításának módját. Természetesen több módszer is létezik, amit Csenge mutat be, egy egyszerű, könnyen kivitelezhető módja a száj rajzolásának.
A lecke tartalma: videó (14 perc) és leírás képekkel.
Alkotó: Frecka Csenge

Rajzolás
ló rajzolása

Ló rajzolása grafittal

Ebben a leckében egy ló portréját rajzolhatjátok meg grafittal. Gondolom nem vagyok egyedül vele, de mindig is lenyűgöztek ezek a csodás állatok. Lerajzolni őket azonban nem egyszerű, ebben segít ez a lecke. Mindeközben számos alapvető rajzolási trükköt is megmutatunk.
A tanfolyam tartalma: videó (44perc), vonalas sablon, kész alkotás, leírás
Alkotó: Frecka Csenge