Január felirat fraktur betűkkel

Grafinapló – 2023 január

Ezennel útjára indítom a Grafinaplót.  Hogy miért?

Eléggé hajlamos vagyok arra, hogy csak úgy spontán alakítsam a napjaimat. Tervezés és értékelés nélkül.

Utoljára mikor egyetemre jártam, akkor osztottam be az időmet igazán alaposan. Persze csakis vizsgaidőszakban. Percre pontosan megvolt, hogy melyik tétellel mikorra kell végeznem, hány perc alatt kell megtanulnom, majd ismételnem a sikeres vizsga reményében. Ekkoriban általában tartottam is a határidőket, vagy ha nem sikerült, hát még ott volt az alvásra fenntartott idő, amiből le lehetett csípni, hogy tartani tudjam a terveim.

Most viszont azt vettem észre, hogy így „öregségemre” – amikor a közvélekedés szerint már megfelelő élettapasztalattal rendelkezve egyre jobb időgazdálkodással kéne rendelkeznem – éppen, hogy kicsúszni látszik a kezemből az irányítás. Mert mindent szeretnék megvalósítani, ha lehet, azonnal, ami a legbiztosabb út a felé, hogy minden félkész maradjon a munkámban.

Arra gondoltam, hogy Ti (mármint a kedves olvasóim), majd rácba szedtek engem.

Ezért mostantól havonta vezetem a Grafinaplót. Minden ilyen havi bejegyzésben elmesélem nektek, mi minden történt velem, értékelem az eltelt hónapot, és megtervezem a következőt.

Lássuk akkor a januárt.

Január mindig a legcsendesebb hónap. A decemberi időszak forgataga után ez a pihenés ideje, ezért túl sokat nem terveztem erre a hónapra.

Az élet viszont úgy hozta, hogy mégis komoly változások történtek velem.

Adódott ugyanis egy munkalehetőség. Heti 20 órában fogok dolgozni munka és környezetvédelmi tanácsadóként. 15 évig dolgoztam ezen a területen, mielőtt a grafikeszis álmaim megvalósításába kezdtem.

Ez a munka hátteret biztosít számomra, hogy bátran belevágjak a Grafikeszis projectjeimbe. Úgy gondolom, hogy ez nem fog hátráltatni, mert eddig is számos kisebb megbízást vállaltam, amiket így most nem kell, és ez a munka sokkal tervezhetőbb is, mint az eddigi hébe-hóba érkező feladatok. Na meg még ott vannak a szombatok is, ha lemaradnék valamivel.

Akkor most nézzük milyen Grafikeszis programok, újdonságok történtek:

Rögtön január elején egy nagyon jó gyerekfoglalkozással indítottunk. Nemezeltünk, bábot készítettünk, meg tobozból angyalkát, filcből rózsát, és még sok mindent. Szuper hangulat volt, nagyon vidám gyerekekkel.

Ebben a hónapban több nyitott műhely foglalkozást is tartottam. Volt egy papírmerítés, nemezelés és minden héten jön hozzám egy kalligráfia tanítvány is. Tiffany workshopot is tartottam, ahol egy szépséges angyalka és egy madárka készült. Összesen 12 alkotóm volt a hónapban, ami januárhoz képest igazán szép eredmény.

A Grafiklubba 2 leckét töltöttem fel. Igaziból mindkettő volt már egyszer, de újra felvettük őket. A horgolóiskola második és harmadik része került fel, a kör és a gömb horgolása.

Sikerült minden héten küldenem hírlevelet, és mindegyikhez tartozott egy-egy felújított Grafiklubos tanfolyam is. A hírlevél feliratkozók számára ugyanis minden hétvégére küldök ajándékba egy Grafiklubos leckét. Januárban a következő filmeket küldtem el: egy akvarell festékfújást, egy színes ceruzás rajzot, egy só-liszt gyurmás formázást és egy filmet a képregényrajzolás tanfolyamból, ami arról szólt, hogyan tudunk cuki karaktereket rajzolni.

Egyik legnépszerűbb ajándékba küldött lecke a trombitás festmény volt. Nem is csoda, mert olyan vidám a kép, amennyire szórakoztató elkészíteni.

Februári tervek

Csak óvatosan, nehogy aztán be kelljen vallanom nektek, hogy lemaradtam már az első hónapban a megvalósítással.

  1. Szeretnék meghirdetni egy kalligráfia tanfolyamot. Jó lenne, ha február végén elindulna, és lenne legalább 6 résztvevő. A fraktur betűtípusra gondoltam. Már nyár óta készülök erre, ez lesz az első alkalom, ahol a fraktur betű lesz a téma.
  2. Felújítok legalább négy tanfolyamot a Grafiklubban.
  3. Minden héten írok hírlevelet.
  4. Tartok legalább egy, de inkább két tiffany workshopot.
  5. Tovább reklámozom a nyitott műhely foglalkozásokat. (Tényleg szuper jók, szóval gyertek! ? )
  6. Belekezdek egy új megvásárolható tanfolyamsorozatba. Ennek témája most még titkos. Április végére kell felkerülnie a honlapra.
  7. A honlapon kialakítom a workshopos részt (Most sajnos teljesen használhatatlan).
  8. A hónap során legalább 14 posztot készítek a Facebookra és az Instagrammra is (jaaj, ez nekem nagyon nehéz lesz)

Azt hiszem, hogy ennyi fogadalom éppen elég lesz.

És amit még fontos:

Ha bármi ötletetek van, szeretnétek egy rajzos, festős vagy kalligráfia tanfolyamot, bármilyen kézműves workshopra vágytok, vagy a Grafiklubból hiányoltok valamilyen technikát, aminek nagyon örülnétek, akkor feltétlenül írjatok vagy hívjatok. Nem ígérem, hogy mindenkinek teljesítem három kívánságát, de azért nagyon igyekszem, hogy arra haladjak, ami nektek leginkább érdekes.

Aztán majd csak spontán, ahogy az élet hozza…

Kalandra fel!

Szólj hozzá!

További bejegyzések

Grafinapló 2023 tavasz

A Grafinaplóval áttértem az évszakonkénti beszámolóra. Kezdjük mindjárt a gyönyörűséges virágillatú tavasszal. Az idei tavaszt nagyon szerettem. Nem lett mindjárt nagyon meleg, volt még helye

Elolvasom »