Grafinapló – visszatekintés (meg egy kicsit előre)

Van ám egy saját naplóm is, ahol az életem eseményeit írom le. 2020-ban kezdtem, mint oly sokan, a Covid időszakban. Bár még mindig csak az első füzetnél járok, azért időről időre írok bele. Jó visszaolvasni, látni az évekkel ezelőtti helyzetet. Ami jó volt, arra nosztalgiával visszaemlékezni, ami nehéz volt ott tudni, hogy végülis minden átvészelt nehézség adott valami ajándékot is. Mert életem, történetem részévé lesz a nehézség is, és rajtam múlik, hogy jó vagy rossz irányban változtat meg. Nagyon igyekszem megtalálni mindenben a fejlődés lehetőségét.

Te írsz naplót? Ha még nem javaslom, hogy tégy egy próbát! Ha csak havonta írsz bele, vagy csak akkor, ha öröm, vagy bánat ért, már akkor is nagy segítség.

A Grafinapló kicsit a saját naplóm is. Nem tudom szétválasztani a magánéletemtől, és talán nem is akarom. Mert a Grafikeszi átszövi a mindennapjaimat, a hétvégéket, az estéket, a munkanapokat, és ott van mikor nyaralok, kirándulok, sétáltatom a kutyát. Mikor meglátom az „ezt le kell festenem” napnyugtát, vagy találkozom egy régi kedves táboros gyerekkel, vagy csak eszembe ötlik, hogy milyen könyvet szeretnék írni (már lenne vagy 20 könyvem, ha egyszer el is kezdeném), vagy látok egy ellenállhatatlan kartonpapírt, tollat, gyöngyöt, vagy az erdőben egy érdekes fát, vagy az esti fényeket a városban. Kb. mindent tudok Grafikeszi szemmel nézni.

Na, de akkor lássuk végre mivel teltek az elmúlt hónapok:

2023 nyara óta már nem osztottam meg veletek a történéseket, de most megpróbálom pótolni ezt. 2023 nyara más volt, mint a többi. Nem voltak táborok sem workshopok. Életem egyik legnagyobb kalandjában volt részem, egy hónapig barangoltam az Egyesült Államok csodáslatos nemzeti parkjaiban. Férjemmel és a „gyerekekkel” mentünk, és minden fantasztikus volt. Nem csak a hihetetlen szépségű természet, de az együtt töltött idő, a számtalan közös élmény is.

A Monument Valley-ban – ó de szép volt!

Ősszel aztán nekiálltam a már régóta halogatott honlap felújításnak. Na jó, néha csinálgattam azért, de csak úgy átabota. Rengeteg munkám volt benne, és nagy nehézségek is adódtak. Volt egy hosszabb időszak, mikor nem lehetett elérni az oldalamon lévő videókat. Na ekkor majd megőszültem. De most már minden jó újra, és bízom benne, hogy soha többé nem történik meg ez újra.

Te rajzolni szeretsz? Vagy a gyereket érdekli a képregényrajzolás, manga rajzolás? Na akkor biztosan nem szeretnétek látni a horgolás videókat. Vagy inkább a kosárfonás érdekel? Akkor meg valószínűleg nem szeretnél a perspektívarajzolásról tanulni. Hát ezt volt az őszi átalakítás lényege. Hogy a klubtanfolyamoknál elválasszuk a különböző témákat, hogy mindenki csak azt lássa, ami érdekli, vagy ami ahhoz közel áll. (Pl. a képregényrajzolásnál a magnga rajzolás szembe jöhet, de a nemezelés már biztosan nem) Szerintem most soookkal jobb így.

Csoportos workshopokat nem tartottam sem ősszel, sem télen. Magántanítványok viszont voltak. A tiffany technikával ismerkedtek meg többen a karácsonyi időszakban, valamint a kalligráfia témában tartottam magántanfolyamokat. Kihívás volt nekem az online tanfolyamok indítása is. Korábban a csoportos foglalkozásokon ez nagyon nehéz volt. Most viszont kalligráfiát tanítok online, egyszerre csak egy résztvevőnek, és ez szuperül működik. Ha van kedved próbáld ki! Még kb.2 jelentkezőt tudok fogadni.

Készül a tiffany karácsonyfa

A karácsonyi időszakban megint a képregényes tanfolyam volt a legnépszerűbb termék. Nagyon remélem, hogy sok-sok képregény született mára a tanfolyam nyomán!

Most egy ideje nem tettem fel újabb tanfolyamot, de nem azért mert nem készültek, hanem mert folyamatban van, egy saját logó, és azt szeretném betenni már az új filmek elé. Még a zenei aláfestés hiányzik, de már az is célegyenesben.Aztán egyszerre felkerül majd 4-5 új tanfolyam a klubba. Nemsokára megnézhetitek, hogy mi minden készült :).

És a lényeg! A tervek. Mert tervek azok mindig vannak. Szóval az idei legfontosabb tervem a tagsági rendszer megújítása. Sok-sok új anyag felvitele, és lehetőség különböző tagsági megoldásokra. Ahogy haladok vele, majd bemutatom részletesebben is.

Ezen kívül még számos terv forog a fejemben, de ismerve a gyengeségeimet, ezeket inkább majd akkor osztom meg a Grafinaplóval, ha már alakulnak kicsit a dolgok.

És ígérem legközelebb sokkal-sokkal hamarabb folytatom a naplóírást! Azt hiszem ezzel nem vállaltam túl magam :).

Csodálatos tavaszt kívánok!

Szólj hozzá!

További bejegyzések

Grafinapló 2023 tavasz

A Grafinaplóval áttértem az évszakonkénti beszámolóra. Kezdjük mindjárt a gyönyörűséges virágillatú tavasszal. Az idei tavaszt nagyon szerettem. Nem lett mindjárt nagyon meleg, volt még helye

Elolvasom »

Grafinapló – 2023. február

Februárban minden másként alakult, mint terveztem. De először nézzük meg, mi az, amit a januári vállalásaim közül sikerrel teljesítettem: A négy felújított grafiklubos tanfolyam sikerült,

Elolvasom »